You are currently viewing Ingyenes segítségek, felajánlások, elérhető anyagok a karantén idejére

Ingyenes segítségek, felajánlások, elérhető anyagok a karantén idejére

Mostani veszélyhelyzet mindannyiunk számára ismeretlen terület. Furcsa belegondolni abba, hogy pár év múlva a Koronavírusról fognak tanulni az unokáink történelemórákon úgy, ahogy eddig mi tanultunk például a pestisről vagy a spanyolnátháról. Mikor a könyvekben olvasunk róla, igazából el sem tudjuk képzelni, hogy ezek a világjárványok mivel járnak. Most a saját bőrünkön tapasztaljuk meg. Az internetnek és az okos eszközöknek köszönhetően nem kell teljesen elszakadnunk a külvilágtól. A szociális kapcsolataink a szűk családon kívül ugyan az online térre korlátozódnak, de lehetőségünk van ezáltal tartani a kapcsolatot a családunkkal, barátainkkal, vagy (ha lehetőséget ad a munkahelyünk rá) dolgozhatunk home office-ban és még az oktatás is online formában valósul meg.

Én igyekszem meglátni a lehetőségeket a jelen helyzetben, de a bezártság és a megnövekedett feladatok száma sokszor letöri a lelkesedésem. Mivel én született optimista vagyok, mindig megpróbálom a legrosszabb dologban is megtalálni akár a legaprócskább jót is. Az első kiborulásom után elkezdtem összeszedni azokat a lehetőségeket, amivel meg tudom őrizni a testi/lelki/mentális egészségemet. Elkezdtem kutakodni a neten és simogatta a lelkem, amit ott találtam. Rengeteg mikro-, kis-, és nagyvállalkozás tette ingyenesen elérhetővé a szolgáltatását vagy termékét erre a nehéz időre. Vannak ingyenesen elérhető:

  • könyvek
  • tanfolyamok
  • online előadások
  • meditációk, imaláncok, az egyházak online közvetítik a szertartásaikat
  • tanulást segítő eszközök, anyagok
  • mobilszolgáltatók extra mobilnetet adnak az ügyfeleiknek
  • torna-, jóga, edzésvideók
  • recept és menütervező oldalak, csoportok
  • TV csatornák, amik átálltak tanulást segítő tartalmak közvetítésére
  • és még rengeteg minden, egyszerűen képtelenség felsorolni az összes típust

Ezeket a felajánlásokat kezdtem el összegyűjteni először magam számára, hogy legyen mihez nyúlnom, ha az őrület küszöbére kerülök a három különböző korú gyermek otthontanulása-home office- vállalkozás- főzés- egyéb háztartási munkálatok-saját tanulás spiráljában. Mivel sokan ugyanebben vagy hasonló cipőben járnak, ezért Google Táblázatra váltottam, hogy megoszthassam ezt azokkal, akiknek pont erre van szükségük a túléléshez. Lehet, hogy csepp a tengerben a kezdeményezés, de ha bárkinek tudok ezzel segíteni, már megérte! Böngésszétek, használjátok és ha találkoztok olyan ingyenes anyaggal, amit hozzátehetnék, akkor kérlek küldjétek el nekem! Legyen minél hosszabb a lista!

A táblázatot ide kattintva tudjátok elérni!

Vélemény, hozzászólás?