Szabó Andrea vagyok az Önmegvalósítók és Vállalkozók coacha, tréner, mentor, vállalkozásfejlesztő, vállalkozó, mindemellett három fiú anyukája, feleség, született optimista

Hiszek abban, hogy nem csak vágyakozhatunk, álmodozhatunk egy jobb életről, hanem meg is valósíthatjuk. Sokan saját maguknak is félnek bevallani mit is szeretnének igazán. Félnek attól mások mit gondolnak, félnek az akadályoktól, félnek önmaguk lenni és sokszor félnek magától a lehetőségtől is!

De tudod mit? SZABAD megvalósítanod az álmaidat! Lehet, hogy első látásra lehetetlennek vagy irreálisnak tűnik, de érdemes belekezdeni. Mi kell hozzá? Elszántság, bátorság, jó nagy adag önismeret és tűpontosan meghatározott célok.

Legyen az vállalkozásindítás, munkahely váltás, jobb időbeosztás, saját magunkra fordítható idő kiszorítása vagy önfejlesztés, mind-mind megvalósítható! Rengeteg módszer, technika és irányzat van a témában. Én abban tudok segíteni, hogy ezeket az eszközöket a saját életedre szabva és a saját belső erőforrásaidat mozgósítva tudj haladni előre egy csodás, boldog, kiteljesedett élet felé!

Hiszek abban, hogy anyaként sem kell visszavonulót fújnunk álmaink, vágyaink elől! Nem kell választanunk a család, a munka és különböző szerepeink között, hogy a tökéletesség illúzióját kergetve végül elveszítsük saját magunkat és belefásuljunk a mindennapokba vagy haragudjunk, amiért meg sem próbáltuk! Hiszek abban, hogy: az álmaink, céljaink visznek előre

  • megfér egymás mellett a kiegyensúlyozott családi élet és szakmai sikeresség
  • szabad saját döntéseket hozni,
  • vagy a régebben hozott döntésinket megváltoztatni
  • nőként, anyaként is lehet sikeres vállalkozást felépíteni és működtetni
  • ha én boldog vagyok és jól érzem magam, ez az energia a környezetemre is kihatással van.

Olyan egyszerűnek tűnik ez így leírva, ugye? Persze az én utam sem volt egy virágkarnevál! Jó pár útkereszteződésben indultam másik irányba mire megtaláltam Önmagam, de végül itt vagyok. A kitérők segítettek a tapasztalásban, megélésben és olyan dolgokkal is szembe kerültem, amiknek a létezéséről sem tudtam.

Szakmai háttér:

Végig kísérték az életem azok a helyzetek, ahol  lehetőségem volt segíteni másoknak. Ez sosem volt számomra teher, mindig szívesen tettem, örültem, ha hozzám fordultak. Sokszor már az is jó, ha valakinek hangosan kimondhatjuk a bennünk kavargó zűrzavaros gondolatokat, de egy idő után vágytam arra, hogy ténylegesen segíteni tudjak, így már korán elkezdtem képezni magam.

A főiskolát andragógia szakon végeztem, majd folytattam tanulmányaimat az egyetemen Emberi Erőforrás Tanácsadó mesterszakon. A tréning és a csoportos tanácsadás számomra szerelem! Imádok csoportokkal dolgozni, szeretem a dinamikáját, a sokszínűségét és minden tréningen én is rengeteget tanulok a résztvevőktől. Izgalmas látni, hogy sokszor idegen emberek milyen hamar feloldódnak egymás társaságában és a munka végére igazi csapatként tudnak együtt dolgozni.

Az első tréningem a célkitűzésről szólt. A kedvenc témám, hiszen egy jó célkitűzéssel szárnyakat kapunk, amivel bárhová elérhetünk! Azóta sok csoporttal dolgoztam a témában és a résztvevők rengeteg sikerről számoltak be, amiket ezeknek a módszereknek köszönhetően értek el.

A nők vállalkozóvá válása a szívügyem. A diplomamunkámat is a női vállalkozásokról írtam. Motivált ebben a saját érintettségem és a kíváncsiság, mi lehet a siker kulcsa. Több tréninget is tartottam már női csoportoknak, akiknek a résztvevői vagy vállalkozás indítás előtt álltak, vagy újra szerették volna tervezni a tevékenységüket. Nagy kihívást jelentő, izgalmas volt a közös munka ezekkel a csoportokkal és itt merült fel a gondolat, hogy fontos lenne az egyéni motivációkat feltérképezni, a belső erőforrásokat mozgósítani. A tréningeken meg tudom mutatni a technikákat, módszereket, amiket ki is tudnak próbálni a résztvevők, de a belső, egyéni munkára nincs sokidő, nem kerül rá elég nagy hangsúly.  

Éppen ezért 12 év vállalkozói, 6 év tréneri és tanácsadói tapasztalat után elmerültem a coaching világában. Ha a tréning számomra a szerelem, akkor a coaching maga a VARÁZSLAT! Elképesztően izgalmas végigkísérni ahogy  az emberek rájönnek valójában mennyi mindenre képesek, milyen csodásak és a folyamat végén pillangóként repülnek ki, hogy önmagukra találva élhessék az életüket.

Imádok tanulni, az élethosszig tartó tanulás számomra nem csak egy fogalom, hanem életforma. Szeretek kipróbálni új eszközöket, módszereket, fontos számomra a szakmai fejlődés, mindig szakítok időt az önfejlesztésre, olvasásra, tanulásra.

12 év vállalkozói, 6 év tréneri, tanácsadói és már coaching tapasztalatokkal is felvértezve várom a közös munkánkat!