Mindig van választásom

2100 Ft

Ez az egyik legnehezebb mondat. Csalóka, mert nagyon könnyen lehet vele dobálózni. Mégis olyan súlya van, hogy sokszor nekem sincs kedvem elkapni. Amikor nehéz, amikor fáradt vagyok, amikor kilátástalan helyzetben érzem magam. Akkor annak a súlya, hogy a felelősség az én kezemben van, óriási. Mindig az, de olyankor ez egy igazán nagy teher.

Megérteni azt, hogy hozhatok saját döntéseket. Választhatok mást, mint ami van. Sőt, ha választottam, akkor megváltoztathatom, ha mégsem az sül ki belőle, mint amit előzetesen gondoltam.

Választhatsz!

Választhatod a változást és választhatod azt is, hogy abban a helyzetben maradsz, amiben vagy (mert az is választás). Ez egy emlékeztető arra, hogy a döntés, a választás a te kezedben van!

Még eszembe jutott egy nagyon fontos dolog: a választásnak nem kell életreszóló hatalmas világmegváltó dolognak lennie. Lehet egészen apró, mégis a változás, változtatás útjára visz. Pl.

  • felkelsz fél órával korábban,
  • nem eszed meg azt a csokit,
  • 5 perccel többet dolgozol a célodért
  • minden nap teszel valami apróságot saját magadért

Szóval legyen ez a karkötő egy emlékeztető arra, hogy a sorsod a te kezedben van és mindig választhatod azt, ami előbbre visz, amitől változtathatsz a jelenlegi életeden.