A kész jobb, mint a tökéletes

2100 Ft

A kész jobb, mint a tökéletes!

Ez egy léleksimogató kapaszkodó, ha te is a perfekcionizmus csapdájába estél. A tökéletesség csodálatos, hívogató, eszményi kép, amelynek van egy óriási hátulütője, Soha nem tudjuk eléri! Ez a karkötő emlékeztető arra, hogy a kész jobb, mint a tökéletes. Azzal tudunk haladni, fejlődni, változtatni, egyre jobbat és jobbat alkotni, teremteni, egyszerűen csak mindig lépni egyet előre.

Leírás

Kádár Annamáriát volt szerencsém élőben meghallgatni és egyszerűen zseniális volt az előadása!
Volt egy rész benne, ahol a halogatásról is szó volt és engem nagyon megérintett. Sajnos a halogatás művészetét is tökéletességre igyekeztem fejleszteni. Nem azért, mert nem akartam megtenni, egyszerűen csak ha nem éreztem elég jónak valamit, akkor nem adtam ki a kezeim közül, nem indítottam el, nem posztoltam, stb.
Mi is történt ennek következtében?
Semmi.
De tényleg semmi.
Egyszerűen nem haladtam, mert annyira koncentráltam a kis apró simítgatásokra, tökéletesítgetésekre, hogy nem lett kész soha.
Amikor meghallottam a képen is látható mondatot, gyakorlatilag sokkot kaptam:
“A perfekcionizmus, báli ruhába öltöztetett önbizalomhiány.”
Olyan volt, mintha egy kis puzzle darabka a helyére került volna.
Akkor megfogadtam, hogy új alapokra helyezem a működésem és az új szlogenem ez lesz:
A KÉSZ JOBB, MINT A TÖKÉLETES!
Nagyon igyekszem azóta tartani és így mindig haladok előre. Van amikor kis lépésekben, van amikor a rakétát is begyújtom, így mindig haladok.
Nem volt könnyű, azért meg-megremeg a kezem vagy a lelkem amikor észreveszem, hogy valami nem tökéletes, viszont megtanultam meglátni a tökéletlenség szépségét és csodáját is.